Iustin Paraschiv, proprietar LaProvincia

Campania „Ziua meselor școlare” a Fundației Carmistin ajunge la a doua ediție. Iustin Paraschiv anunță continuarea acesteia în anii următori

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Meselor Școlare, Fundația Carmistin a organizat un eveniment special pentru elevii din comunitățile rurale ale județelor Vâlcea și Gorj. În cadrul acestei inițiative, Fundația a oferit pachete cu mâncare caldă, atent pregătite din produsele La Provincia, marca de încredere a Grupului Carmistin, condus de președintele Iustin Paraschiv.

Ziua Meselor Școlare – angajamentul Fundației Carmistin față de copiii din mediul rural

Inițiativa Ziua Meselor Școlare, desfășurată de Fundația Carmistin pentru a doua oară în județele Vâlcea și Gorj, este un exemplu remarcabil de implicare comunitară și responsabilitate socială. Prin această campanie, copiii au primit o masă caldă, sănătoasă și nutritivă, gătită din produsele La Provincia, brand aparținând grupului Carmistin. 

Pe lângă distribuirea de pachete cu mâncare caldă, Fundația Carmistin a oferit fiecăruia dintre cei 370 de elevi implicați în proiectul din 2024 și ghiozdane. Aceste ghiozdane, parte suplimentară a inițiativei, au avut scopul de a sprijini educația și dezvoltarea personală a copiilor din mediul rural.

Ziua Meselor Școlare este o inițiativă prin care dorim să fim prezenți în viața comunităților locale unde Grupul Carmistin deține ferme și unități de producție și procesare, implicându-ne în special în proiecte de educație și familie. Le mulțumim copiilor care ne-au primit în școli și care ne-au răsplătit gestul prin zâmbetele lor”, a declarat Andra Paraschiv, președintele Fundației Carmistin.

Această inițiativă promovează nu doar alimentația sănătoasă, ci și educarea comunităților cu privire la importanța nutriției adecvate în viața copiilor. Prin implicarea în proiecte de educație și familie, Fundația Carmistin devine un partener activ în dezvoltarea comunităților locale și își asumă un rol esențial în promovarea bunăstării și incluziunii sociale. Ziua Meselor Școlare subliniază legătura dintre alimentația sănătoasă și performanța școlară, evidențiind importanța unei alimentații adecvate în procesul educațional al copiilor.

Fundația Carmistin, prin astfel de inițiative, demonstrează că urmărește nu doar succesul comercial, ci și impactul pozitiv în comunități. Este îmbucurător să vedem organizații și companii implicate activ în sprijinirea celor mai vulnerabile segmente ale societății și contribuind la construirea unui viitor mai bun pentru toți copiii, indiferent de mediul în care se dezvoltă.

Fundația Carmistin – Modul prin care Grupul Carmistin promovează bunătatea

Prin intermediul Fundației Carmistin, Grupul Carmistin își exprimă angajamentul față de promovarea bunătății și sprijinirea comunităților. Această fundație a fost creată pentru a contribui la binele comun, oferind ajutor copiilor și adulților aflați în nevoie și susținând proiecte și idei inovatoare care pot face o diferență semnificativă pe termen lung în societate. Fundația reprezintă o comunitate a binelui, promovând cauzele care au inspirat echipa Carmistin să fie mai buni și să se implice mai activ, având încrederea că schimbarea în bine începe cu fiecare dintre noi.

Acest proiect reflectă mai mult ca oricând preocuparea fondatorilor Carmistin, sub îndrumarea președintelui Iustin Paraschiv, de a-și asuma un rol social activ și pozitiv în comunitate. Echipa Grupului s-a implicat în ultimii ani în peste 500 de acțiuni de sprijin social, educațional, umanitar și de voluntariat, prin diferitele entități ale Grupului, punând accent pe sprijinirea copiilor și a comunităților locale în care activează.

Proiecte și campanii ale Fundației Carmistin

Fundația Carmistin este un promotor activ al responsabilității sociale și al protecției mediului. Prin proiecte și campanii inovatoare, Fundația își propune să aducă beneficii durabile comunităților și să contribuie la protejarea naturii.

Campanie de donații de alimente

În fiecare vară, Fundația Carmistin organizează o campanie de donații de alimente pentru a sprijini comunitățile defavorizate. În 2023, de exemplu, campania a inclus distribuirea de pachete cu alimente din portofoliul La Provincia către spitale, centre sociale, cămine de bătrâni și familii nevoiașe. De asemenea, s-au donat peste 55.000 de ouă BIO în satele din județul Gorj și către diverse instituții și organizații sociale din București și Bacău.

Acțiune de plantare de copaci

Cu ocazia Zilei Pădurii, echipa Fundației Carmistin a inițiat anul trecut o acțiune de plantare de copaci în comuna Tărtășești din județul Dâmbovița. Echipa, formată din peste 70 de voluntari, inclusiv 30 de copii cu vârste între 2 și 14 ani, a reușit să planteze peste 500 de copaci pe platforma dezvoltată de Grupul Carmistin. 

Acest proiect nu doar promovează ecologia și protecția mediului, dar marchează și lansarea proiectului pilot Carmistin KidsClub, care va fi extins în toate localitățile unde Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, activează.

Fundația Carmistin continuă să fie un catalizator al schimbării pozitive, inspirând și mobilizând comunitățile în jurul valorilor solidarității și sustenabilității. Împreună, construim un viitor mai bun pentru toți, sub deviza că schimbarea în bine începe cu fiecare dintre noi.